Upper Hutt City Council Proposed Plan Change 42 - Mangaroa and Pinehaven Flood Hazard Extents

Hearing Schedule (Provisional version)

Date: Wednesday 27 September 2017

Venue: Council Chambers, Upper Hutt City Council, 838 – 842 Fergusson Drive

Item	Submitter no.	Start Time	
Hearing opening and officer opening statement		9.00	
		9.15	
		9.30	
Council Officer Statement: Brett Osborne and James Beban		9.45	
		10.00	
		10.15	
Morning tea (30 minutes) 10.30-11am			
Empty		11.00	
Empty		11.15	
Jonathan Mackey	10	11.30	
STATEMENTS TO BE READ:	22	11.45	
Noeline and Jeff Berkett	24	12.00	
Transpower, Powerco	24, 7	12.15	
Lunch (60 minutes) 12.30-1.30pm			
	23	1.30	
Alon lofferice		1.45	
Alan Jefferies		2.00	
		2.15	
Graham Bellamy (Forest & Bird)	2	2.30	
		2.45	
Afternoon tea (30 minutes) 3-3.30pm			
Nicola Robinson	11	3.30	
Lynne Baines	8	3.45	
Melanie Brown	5	4.00	
Darryl Longstaffe	4	4.15	
Charles Baines	8	4.30	

Empty	4.45
Council reply and hearing ends	5pm

Date: Thursday 28 September 2017

Venue: Council Chambers, Upper Hutt City Council, 838 – 842 Fergusson Drive

Item	Submitter no.	Start Time	
Stephen Pattinson - Save Our Hills (Upper Hutt): 1976 Pinehaven Stream Flood: Eye-witness accounts on record, and how they compare with GWRC's flood maps for similar event (1-in-100 year): Mr C. Buckett Mr P. Cocker Mr K. Thomas Mr K. Keown Mr. J. Campbell Statements / diagrams by seven other eye-witnesses to be presented on their behalf by Stephen Pattinson	12	9.00	
Remedial drainage since 1976 flood		10.15	
Morning tea (30 minutes) 10.30 - 11.00am			
 Sue Pattinson & Stephen Pattinson: Maps must be accurate, informative and clear; 27 Elmslie Road – survey; Evidence by flood engineer Depth x Velocity; Low, Medium, High Hazard areas 	16 &12	11.00	
Lunch (60 minutes) 12.30-1.30pm			
4 Case Studies in Pinehaven Stream catchment		1.30	
Beca Audit Report 2015 re: major flaw still unresolved	12	2.00	
 Potential future development on GTC land; 	12	2.30	
Afternoon tea (30 minutes) 3-3.30pm			

 Which are GWRC's definitive flood maps? 	12	3.30
 Publication of baseline data for hydraulic neutrality 	12	4.00
Summary & Conclusion		4.30
Save Our Hills Further Submissions		5.00
Council reply and hearing ends		6pm

Date: Friday 29 September 2017

Venue: Council Chambers, Upper Hutt City Council, 838 – 842 Fergusson Drive

Item	Submitter no.	Start Time
Bob McLellan (UHTCA)	19	9.00
Kim Williams	6	9.30
Lucy Harper (GWRC)	21	9.45
Sharyn Westlake (GWRC)		10.00
John Moynihan (and Jenene)	17 & 18	10.15
Morning tea (30 minutes) 10.15-10.30am		
Empty		
Council reply and hearing ends		5pm

At the time of preparing this draft schedule, 17 submitters had indicated a desire to speak in support of their submissions. If additional submitters indicate a desire to be heard they will be accommodated if the schedule allows, and a revised schedule will be tabled at the start of the hearing.